Spårare 8–9 år

Alla som är friska får delta på scoutmötena.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Vårterminen 2020 för Spårarna
Vi träffas varje onsdag kl:18-19.30 om inget annat anges nedan. Plats för tillfället anges i texten nedan och adressen hittar ni längst ned på programmet. Glöm ej varma kläder!!

4/3 sjukvård, lokalen
11/3 Inget möte pga ledarbrist
18/3 Skattjakt i Pålsjö skog. Plats: Linneaträdgården. Mariehällsvägen 100. Buss är det nr 3 mot Mariastaden, hållplats: mariehäll
25/3 Rent vatten, jordbodalen. Ta med ficklampa om det är mörkt

1/4 Påskpyssel, Lokalen. Vi har med pyssel men får såklart ta med eget pyssel hemifrån också.
8/4 INGET MÖTE: PÅSKLOPV. STUDIEBESÖK INSTÄLLT på NSR
15/4 Elda, Bruce skog
23/4 St. Georsdagen.. Obs en Torsdag. Samling villa thalassa, adress: Dag Hammarskjölds väg 117. Pga. covide19 kommer endast spårarna fira st georg tillsammans och utan sällskap av familj och vänner som det var tänkt från början.
Glöm ej scoutskjortan.

29/4 Möte. Jordbodalen

3/5 INSTÄLLT pga covid-19. Kullabergsäventyr för alla, scouter, vänner, familj, husdjur. Obs en söndag. Vi bjuder på fika!
6/5 Spårtecken. Bruce skog

13/5 Packa rätt och frusen, Bruce skog
20/5 Bruce skog
23-24/5 Sonnarp, Vårläger inställt