Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Program vårterminen 2020

14/1 – Välkomna till en ny termin: Patrullen, märken och scoutskjortan

21/1 – Fototävling

28/1 – Knopar och knutar del 1

4/2 – Hållbarhet

11/2 – Ljusspår

18/2 – Inget Möte Sportlov

25/2 – Byteshandel

3/3 – Knopar och knutar del 2

10/3 – Tårttävling

17/3 – Fånga på film

24/3 – Utemöte vid kärnan (vi ses i lokalen)

31/3 – Påskpyssel

7/4 – Påsklov inget möste

14/4 – Organisationstävling natur

21/4 – INSTÄLLT

23/4 – INSTÄLLT st. Georgsfirande

28/4 – Tälja och göra upp eld, vi ses vid Villa Thalattas parkering i Pålsjöskog. Hör av er om någon behöver skjuts eller sammåka.

5/5 – Förberedelser inför segling (Vi ses i scoutlokalen)

13/5 – SEGLINGSSTART OBS ONSDAGAR

Under sommaren bedriver vi segelverksamhet för barn och unga i Norra hamnen i Helsingborg på onsdagar kl. 18-19:30. Seglingen är både för nybörjare och för de som redan kan segla. Vi seglar både i hamnbassängen och ute på sundet. Vi träffas på bryggan vid Café Ro i Norra hamnen. Kom och prova på! Frågor eller funderingar kring seglingen eller båtarna? Maila till segling@scouthelsingborg.se

21-24/5 – Vårläger  INSTÄLLT pga Covid-19.

Sommarlägret är även det inställt på grund av samma skäl.